Bedrijfsloket

Home > Bedrijfsloket

bedrijfsloketHet bedrijfsloket van gemeente Giessenlanden helpt (startende) ondernemers. De bedrijvencontactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers. De bedrijvencontactpersoon kent de gemeentelijke organisatie, geeft antwoord op uw vragen of wijst u de weg naar de juiste afdeling of ambtenaar. Niet alleen bedrijven, ook verenigingen en instellingen kunnen zich richten tot het bedrijfsloket. Het doel van het bedrijfsloket is om de dienstverlening aan bedrijven in onze gemeente te verbeteren en om contacten met de Giessenlandse ondernemers te onderhouden. Met samenwerking wordt er meer bereikt.

Contact

Heeft u ideeën of plannen voor een bedrijf? Neem contact op met Petra Kramer, bedrijvencontactpersoon, via telefoon of e-mail en u kunt natuurlijk een afspraak maken. Het bedrijfsloket is bereikbaar op elke werkdag tot 12.00 uur. Op woensdag kunt u tot 15.30 uur terecht. Telefoon: (0183) 58 38 37, e-mail: bedrijven@giessenlanden.nl.

Zie ook: Het beleid van de gemeente Giessenlanden (pdf, 225kB)

 

Vergunningen

Transportcentrum Schelluinen-West

Infodesk Bedrijventerreinen

Relevante links

Weekmarkten

Veelgestelde vragen

Nieuws

 

Vergunningen

Formulieren voor het aanvragen van vergunningen vind u hier.

Transportcentrum Schelluinen-West

Het nieuw te ontwikkelen transportcentrum Schelluinen-West in de gemeente Giessenlanden, biedt plaats aan ondernemingen uit de sector transport en logistiek, alleen afkomstig uit de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De achterblijvende locaties worden herbestemd met een beter passende functie. Enerzijds kan de sector zich op deze wijze bedrijfsmatig verder ontwikkelen, anderzijds geeft dit een kwaliteitsimpuls aan de kleine kernen in het Groene Hart.  Lees meer

Infodesk Bedrijventerreinen

Bent u op zoek naar een geschikte vestigingslocatie voor uw bedrijf? Via de website Infodesk Bedrijventerreinen (van de provincie Zuid-Holland) kunt u zoeken naar een vestigingslocatie die past bij uw wensen. U kunt daarbij putten uit de totale voorraad van bedrijvenlocaties in Zuid-Holland. Naast het zoeken van een geschikte vestigingsplaats kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief economie van de provincie Zuid-Holland, literatuur raadplegen en de laatste ontwikkelingen lezen op diverse bedrijventerreinen in deze provincie.

Relevante links

Antwoord voor bedrijven

Weekmarkten

In verschillende dorpen van onze gemeente worden wekelijkse (mini)markten gehouden. Hieronder vindt u een overzicht van deze markten:

 
Kern Locatie Dag
Arkel Plein 983 vrijdag
Giessenburg Plein aan de Dorpsstraat zaterdag
Hoogblokland Parkeerplaats aan de Schoolstraat / Hoeksteen donderdag
Noordeloos Parkeerplaats bij de Ned. Hervormde kerk zaterdag
Schelluinen Parkeerplaats Dorpshuis vrijdag
Hoornaar Parkeerplaats bij Dirk IV dinsdag

 

 Veel gestelde vragen

 • Duurzaam ondernemen nog makkelijker met nieuwe MVO-balans

  Bedrijven in de gemeente Giessenlanden krijgen extra steun bij Duurzaam Ondernemen. Ze konden al gratis gebruik maken van de Milieubarometer en Kansen bij Verkassen van stichting Stimular. Dit aanbod is nu uitgebreid met de nieuwe MVO-balans. Met dit online instrument maken bedrijven en organisaties in een handomdraai een dashboard voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
 • Giessenlands college brengt bezoek aan Van Dijk-Inpijn Engineering

  Op dinsdag 1 juli 2014 bracht het college van B&W op uitnodiging van de heer Inpijn een bezoek aan Van Dijk-Inpijn Engineering B.V. in Arkel. Het college kreeg daar een presentatie over de historie van het bedrijf. Ook werd verteld hoe het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming met vier bedrijfstakken: engineering, geveltechniek, plaatbewerking en verspaning.
 • College van B&W brengt bezoek aan Tremco Illbruck

  Op dinsdagmiddag 25 juni 2013 heeft het college van B&W een bezoek gebracht aan het Tremco Illbruck in Arkel. Dit bedrijf is een belangrijke werkgever in onze gemeente.

 • College van B&W brengt bezoek aan Van Kessel

  Op dinsdag 16 april bracht het Giessenlandse college een werkbezoek aan het bedrijf Van Kessel in Hoogblokland.  

 • Giessenlands college brengt bezoek aan Transport Service Schelluinen

  Op dinsdagmiddag 6 november 2012 heeft het college van B&W van de gemeente Giessenlanden een bezoek gebracht aan het Transport Service Schelluinen. Deze logistieke dienstverlener is het eerste bedrijf dat operationeel is op transportcentrum Schelluinen-West.

 • KvK doet onderzoek naar bedrijfshuisvesting bij ondernemers in regio Alblasserwaard & Vijfheerenlanden

  Bedrijfshuisvesting is van groot belang voor ondernemers. Zo is er op dit moment veel te doen over de huisvesting van zzp‘ers, het opknappen van bedrijventerreinen, leegstand op kantoorlocaties en een dreigend overschot aan locaties voor detailhandel.
 • Giessenlands college brengt bezoek aan Landsinghof in Giessenburg

  Op dinsdagmiddag 31 januari 2012 heeft het Giessenlandse college van B&W een bezoek gebracht aan de kwekerij van de Avelingengroep De Lansinghof in Giessenburg. Het college gaat regelmatig op werkbezoek om zo een goed beeld te krijgen van het bedrijfsleven in Giessenlanden.

 • Ondernemend Giessenlanden wordt opgeheven

  De ondernemersvereniging voor kleine ondernemers ‘Ondernemend Giessenlanden’ wordt met ingang van 31-12-2011 opgeheven.
 • Nieuwe gemeentegids Giessenlanden

  In juni komt er weer een nieuwe gemeentegids uit. Dit jaar wordt de gemeentegids in opdracht van de gemeente Giessenlanden verzorgt door De Kleine Media BV. In de gemeentegids staan alle verenigingen, instellingen en organisaties binnen de gemeente. De gemeentegids verschijnt ieder jaar en wordt gratis huis aan huis verspreid in de hele gemeente.

Archief