Bouwen & wonen

Home > Producten en diensten > Bouwen & wonen

Bouwen en wonenWilt u een omgevingsvergunning aanvragen? Wilt u weten of uw buurman bouwplannen heeft? Bent u het niet eens met de aanleg van een nieuwe weg bij u in de buurt? Kijk eerst eens hieronder of neem contact op met een medewerker van het team Bouw- en Woningtoezicht via bwt@giessenlanden.nl (per 1 oktober wordt dit bwtozhz@giessenlanden.nl) of 0183 58 38 38. U kunt ook een afspraak inplannen, u heeft dan geen last van wachttijden. 

direct naar


OmgevingsloketOmgevingsloket online. Het loket voor de omgevingsvergunning


Wilt u snel en digitaal een complete omgevingsvergunning aanvragen? Het kan, via Omgevingsloket online.


Vergunning aanvragen


Aanvragen voor een omgevingsvergunning kunt u doen via www.omgevingsloket.nl. Hiervoor heeft u wel een DigiD nodig. Heeft u geen DigiD? Dan kunt u dit aanvragen via www.digid.nl.  

Indien u in uw huurwoning iets wilt verbouwen, moet u dit ook aanvragen bij uw woningcorporatie. In Giessenlanden beheert KleurrijkWonen de huurwoningen, telefonisch bereikbaar via 0345 67 29 11.


Meer informatie?

Hieronder vindt u meer informatie rondom het aanvragen van een vergunning:


Verleende vergunningen  


Gesorteerd per dorp leest u hier welke vergunningen er door de gemeente zijn verleend. Per vergunning is aangegeven welke mogelijkheden er zijn om eventueel bezwaar te maken. De bekendmakingen kunnen gaan over bestemmingsplanwijzigingen, ontheffingen, Wet Milieubeheer, brandveiliggebruik e.d. Een zoekformulier vindt u hier
 

E-mailservice bekendmakingen

Wilt u op de hoogte blijven van vergunningen en bekendmakingen bij u in de buurt, dan kunt u zich via deze link aanmelden voor de e-mailservice bekendmakingen. Na het invoeren van uw e-mailadres en postcode kunt u zelfs de maximale afstand van uw huis bepalen.


Contact met bouw- en woningtoezicht
 

Opvragen bouwdossiers

Indien u tekeningen in wilt zien vanuit het archief, verzoeken wij u om dit formulier in te vullen. Wij zullen dan contact met u opnemen. Er zal een afspraak met u gemaakt worden over wanneer u de stukken in kunt komen kijken. U dient er rekening mee te houden dat dit binnen de reguliere openingstijden van het gemeentehuis is. Aan het opvragen van bouwdossiers zijn kosten verbonden. 


Plan zelf een afspraak in

Wilt u langskomen in ons Klantcontactcentrum? U kunt zelf online een afspraak inplannen. U kunt dan een dag en tijdstip kiezen wat u het beste uitkomt. Ook kunt u tijdens openingstijden telefonisch een afspraak maken via (0183) 58 38 38. 


Formulieren en folders 


Digitale formulieren 

Als uw bouw start of gereed is, moet u dit melden. Ook de aanvang van de stort moet 3 dagen van tevoren gemeld zijn bij team Bouw en Woningtoezicht. Dit kunt u doen middels onderstaande formulieren:

Deze formulieren zijn dan ook alleen van toepassing op verleende omgevingsvergunningen. Heeft u geen omgevingsvergunning dan kunt u contact opnemen met 'Bouw en Woningtoezicht' via bwt@giessenlanden.nl (per 1 oktober wordt dit bwtozhz@giessenlanden.nl). Indien u geen internet heeft kunt u telefonisch contact opnemen via (0183) 58 38 38.


Folders

Kijk hier voor verschillende folders over bouwen en wonen.


Nieuws

  • Kapvergunning / Bomenverordening

  • Een vergunning in een flits

    Vanaf 1 januari 2014 kunt u bij de gemeente een flitsomgevingsvergunning aanvragen. Op deze manier heeft u een vergunning binnen vijf werkdagen in huis. Dit scheelt u niet alleen tijd, maar ook legeskosten. Daarnaast schaft de gemeente de welstandstoets af. Ook dat scheelt tijd en kosten.

  • Bodemsaneringen

    Voor bodemsaneringen is de provincie Zuid-Holland het bevoegd gezag. De beoordeling van saneringsplannen, saneringsevaluaties, nazorgplannen en meldingen conform het Besluit Uniforme Saneringen (BUS) vindt namens de provincie plaats door de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ). OZHZ houdt ook toezicht op de uitvoering van bodemsaneringen.
  • Ook op maandagavond op afspraak terecht met uw vragen

    Inwoners kunnen met hun vragen aan Bouw- en Woningtoezicht ook op de maandagavond terecht in het klantcontactcentrum. Door deze verruiming van de openingstijden kunnen inwoners die overdag niet in de gelegenheid zijn toch een persoonlijk gesprek voeren met een ambtenaar van Bouw- en Woningtoezicht.

Archief