Brandweer

Home > Veiligheid > Brandweer

brandweer.gifBrandweer Zuid-Holland Zuid

Brandweer Zuid-Holland Zuid heeft als taak om risico’s zoveel mogelijk te beperken en te beheersen. En als er zich dan toch incidenten voordoen, om deze zo effectief mogelijk te bestrijden. Bij de Brandweer Zuid-Holland Zuid zijn 1.200 brandweermensen werkzaam die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens in de 17 gemeenten van ons verzorgingsgebied. Het grootste deel van deze brandweermensen bestaat uit vrijwilligers. Zij leveren dag en nacht een bijdrage aan veiligheid in de gemeente. Allen met één visie, één aanpak één doel: minder branden, minder slachtoffers, minder schade. Daar staan ze voor, daar gaan ze voor.

Meer dan alleen blussen…

Veel zwaailichten, rook en vuur. Dat is vaak het eerste waar je aan denkt bij de brandweer. Het blussen van branden is inderdaad een belangrijke taak, maar wij doen veel meer. We bevrijden gewonden bij een verkeersongeval en beperken de gevolgen bij een ongeval met gevaarlijke stoffen ook bieden we een helpende hand bij stormschade.

Onderdeel van de Veiligheidsregio

Brandweer Zuid-Holland Zuid levert de brandweerzorg voor 17 gemeenten binnen regio Zuid-Holland Zuid.  Ook wordt intensief samengewerkt met de andere hulpverleningsdiensten zoals Politie, de Dienst Gezondheid en Jeugd (DG&J) de Omgevingsdienst ZHZ en de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Brandweer Zuid-Holland Zuid is onderdeel van de Veiligheidsregio Zuid-Holland.

Voor meer informatie kunt u kijken op onderstaande website.

www.brandweerzhz.nl

Het alarmnummer (spoed) is 112

Bij niet levensbedreigende situaties 0900 – 8844 Politie en brandweer

De brandweer bij u in de buurt is tijdens kantoortijden bereikbaar op:
Hoofdvestiging Kazerne Gorinchem
Arkelsedijk 22
4206 AC  GORINCHEM
088-6365125

Bij deze hoofdvestiging behoren de volgende uitrukposten in Giessenlanden:

 • Kazerne Arkel 
  Vlietskade 1002
  4241 WB ARKEL
   
 • Kazerne Giessenburg
  Sportlaan 2a
  3381 LL GIESSENBURG
   
 • Kazerne Hoornaar / Noordeloos
  De Vort 3
  4225 SH NOORDELOOS​

   
Archief