Plantsoen kruising Hoornaar

Home > Plannen en projecten > Hoornaar > Plantsoen kruising Hoornaar
Het plantsoen kruising Hoornaar wordt opnieuw ingericht. Eerder reageerden omwonenden op het schetsontwerp. De reacties zijn (deels) verwerkt in het definitieve ontwerp. Het plantsoen wordt nu een ruimte waar gespeeld kan worden, fietsers kunnen stoppen om te pauzeren en waar de natuur een kans krijgt. Omdat er in de omgeving veel auto’s geparkeerd worden en vanwege de verkeersveiligheid op de Lage Giessen wordt voetbal ontmoedigd.

Een van de suggesties van omwonende was om van een gedeelte van het plantsoen water te maken. Dit wordt ook gerealiseerd, hierbij hebben we wel rekening gehouden met de veiligheid voor kinderen. Het water wordt niet diep en de natuurvriendelijke oevers lopen flauw af. Voor de inrichting van het terrein hergebruiken we zoveel mogelijk materiaal.

Half augustus verwachten we met de werkzaamheden te starten en binnen 4 weken het project af te ronden. Het betreft wel een tijdelijke inrichting, rond 2020 wordt opnieuw bekeken wat de mogelijkheden zijn.

 

Kruising Hoornaar

klik op afbeelding voor een grote versie