Keurmerk veilig wonen

Home > Veiligheid > Keurmerk veilig wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen maakt veilig wonen mogelijk

Een veilig huis in een veilige wijk, een veilig gevoel. Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het niet. Woninginbraak en overlast komen nog steeds veel voor. Het feit dat een onbekende in uw woning is geweest en uw spullen heeft doorzocht, geeft een onveilig gevoel.  

Wacht niet tot het te laat is en er bij u ingebroken wordt, maar ga zelf aan de slag om veilig te wonen. De PKVW-erkende bedrijven die door het hele land gevestigd zijn, helpen u hier graag bij. Zij kunnen u meer informatie geven over de wijze waarop u alle 'inbraakgevoelige' plekken van uw woning kunt beveiligen. Zo heeft u tot 90% minder kans op inbraak en komt uw huis in aanmerking voor het certificaat Veilige Woning. Dat is voor veel bewoners een geruststellende gedachte. 

Gelegenheid

Het keurmerk richt zich op de gelegenheidsinbreker. Dat is bijvoorbeeld een junk die met een schroevendraaier op zak langs woningen loopt en kijkt waar een slot eenvoudig opengebroken kan worden. Of dieven die via een open raam snel een laptop of een tas met geld uit de woonkamer weghalen.

In 4 stappen een veilige woning

Met de volgende vier stappen kunt u een woning of complex veiliger maken: 

Stap 1:

Vraag maatwerk advies aan bij een PKVW-erkend beveiligingsbedrijf bij u in de buurt. Medewerkers van deze bedrijven hebben een gedegen opleiding gehad.

Stap 2:

Voer de geadviseerde maatregelen zelf uit met behulp van het handboek PKVW Bestaande Bouw. Of laat de aanpassingen door het PKVW-erkende bedrijf uitvoeren.

Stap 3:

Na goedkeuring van het PKVW-erkende bedrijf ontvangt u het certificaat Veilige Woning en de bijbehorende raamstickers.

Stap 4:

Stuur een kopie van het certificaat naar uw verzekeringsmaatschappij en vraag om premiekorting op uw inboedelverzekering. 

Wat kunt u zelf doen?

Uiteraard kunt u ook eenvoudig zelf veel doen om een inbraak te voorkomen. Hier zijn lang niet altijd kosten aan verbonden. Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust wonen. Bekijk het overzicht met preventietips

 Meer weten?