Milieu / afval

Home > Producten en diensten > Milieu / afval

Logo WaardlandenDe reinigingsdiensten van de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Liesveld, Hardinxveld-Giessendam, Nieuw-Lekkerland, Zederik en Leerdam zijn samengegaan in Reinigingsdienst Waardlanden. 

De website van Waardlanden geeft u alle informatie over het brengen en ophalen van afval. Ook kunt u hier een digitale afspraak maken voor het ophalen van het grofvuil.

Wanneer wordt het afval bij u opgehaald? Kijk op de digitale afvalkalender van Waardlanden. 

Afvalbrengstations

U kunt uw afval naar alle afvalbrengstations van deze gemeenten brengen. U hoeft dus niet meer naar het afvalbrengstation in de gemeente waar u woont.

 

 • VANG start in Arkel

  Wist u dat in uw restafval nog waardevolle afvalstoffen zitten? Daarom wordt restafval steeds slimmer ingezameld. In alle dorpen in Giessenlanden gaan we in 2015 restafval slimmer inzamelen. Als eerste in Arkel, daarna volgen de andere dorpen.

  Meer info
 • Extra inlevermogelijkheden kca

  Vanaf 1 april 2015 zal de chemokar twee keer per maand op de afvalbrengstations in Groot-Ammers en Leerdam staan. Bij de chemokar kunt u uw klein chemisch afval (kca) inleveren.

  Meer info
 • Kringloopwinkels

  Als iets nog goed is, maar niet meer nodig, waarom zou je het dan weggooien? Schenk producten een tweede leven. Dit is goed voor het milieu en het dient een maatschappelijk belang. Steeds meer weet men de Kringloopwinkel te vinden voor het inleveren van overtollige en afgedankte spullen, zoals woonaccessoires, meubelen, kleding, schoenen, boeken, elektronica, wit- en bruingoed, speelgoed, boeken etc.

  Meer info
 • Verzamelcontainers voor plastic: ook voor blik en drankenkartons

  In de verzamelcontainers voor plastic verpakkingen mogen ook blik en drankenkartons. Hierdoor komt er meer materiaal beschikbaar voor hergebruik en neemt het te verbranden restafval af. Het plastic, blik en de drankenkartons worden nagescheiden in een fabriek zodat voor ieder onderdeel hergebruik mogelijk wordt.

  Meer info
 • Vet: recycle het!

  In Nederland zijn we goed in afvalscheiding: glas, papier, plastic, gft. Het is een kleine moeite en draagt bij aan een duurzame samenleving. Wist u dat u ook uw gebruikte bakolie kunt inleveren?
  Meer info
 • Glas in ’t bakkie. Doe ook mee!

  Glas is 100% en eindeloos recyclebaar. Alle verpakkingen van glas mogen in de glasbak, zoals van levensmiddelen, cosmetica en medicijnen. 

  Meer info
Archief