30 mei: Startsein centrumontwikkeling Arkel

Home > Actueel > Persberichten > 30 mei: Startsein centrumontwikkeling Arkel
Op maandag 30 mei geven wethouder Jan de Groot van de gemeente Giessenlanden en Jaap van Dam, directeur bij KleurrijkWonen samen met enkele betrokkenen officieel het startsein voor de centrumontwikkeling Arkel.

In de komende jaren gaat er veel gebeuren in Arkel. Er komt een nieuwe invulling voor het Raadhuisplein, nieuwbouwwoningen in onder andere de Folkertsstraat, de Kon. Julianastraat en op de locatie Swaeneborgh.

KleurrijkWonen start binnenkort met het slopen van de 6 bedrijfspanden aan het Raadhuisplein en 6 eengezinswoningen aan de Kon. Julianastraat in Arkel. Op deze locatie wordt het nieuwe gezondheidscentrum gebouwd met 12 appartementen. Op de locatie Swaeneborgh worden 14 sociale huurwoningen gerealiseerd.  

Na jarenlange voorbereiding vanuit de gemeente Giessenlanden en KleurrijkWonen gaat de centrumontwikkeling van Arkel op maandag 30 mei aanstaande officieel van start. Hiervoor geeft wethouder de Groot rond 15:30 uur het startsein voor de sloop van de bedrijfspanden op het Raadhuisplein. Jaap van Dam, directeur van KleurrijkWonen luidt vervolgens rond 16:00 uur de start van de bouw van de appartementen op de locatie Swaeneborgh in.  

Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de activiteiten op beide locaties aanwezig te zijn.