Kopers beslissen mee over woningbouwproject Schelluinen

Home > Actueel > Persberichten > Kopers beslissen mee over woningbouwproject Schelluinen

Op dinsdag 12 juni hebben de gemeente Giessenlanden, Adcim en Van den Heuvel Ontwikkeling & Beheer bv de handtekeningen gezet onder een voorstel om de kans op verkoopbaarheid van het woningbouwproject Over de Vliet III te vergroten.

Het voorstel is een variant op Collectief Particulier Opdrachtgeverschap waarbij de kopers eveneens de opdrachtgevers zijn. In het voorstel voor Over de Vliet III zijn de kopers geen opdrachtgevers maar kunnen wel meebeslissen over bijvoorbeeld de locatie, de woningtypologie en het ontwerp.

Harmen Akkerman, projectwethouder Schelluinen: “In de huidige huizenmarkt moet je bij een nieuw woningbouwproject goed nadenken over de verkoopbaarheid. Je moet bijvoorbeeld van te voren een inschatting maken aan welke woningen behoefte is en dat is soms best lastig. We zijn daarom met Adcim en Van den Heuvel Ontwikkeling & Beheer om de tafel gegaan om te kijken hoe we dit project konden aanpakken. Een mogelijkheid was Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) maar het nadeel daarvan is dat het kopers veel tijd kost om alles te regelen en het voor hen vaak lastig is om gezamenlijk tot beslissingen te komen. Adcim en Van den Heuvel Ontwikkeling & Beheer kwamen toen met het voorstel om het CPO op eigen manier in te vullen. Namelijk in een vorm waarbij de kopers niet de zorg hebben van een gezamenlijk opdrachtgeverschap. Zij kunnen echter wel vanaf het begin meedenken en meebeslissen over wat voor type woning zij graag willen en vervolgens ook over het ontwerp en de bouw van hun eigen huis.”

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Van den Heuvel Ontwikkeling & Beheer bv via info@vandenheuvelbv.eu of 0184-600240. Meer informatie is te vinden op www.vandenheuvelbv.eu

woningbouwproject Schelluinen