Recreatie & cultuur

Home > Over Giessenlanden > Recreatie & cultuur

Giessenlanden leent zich prima voor allerlei toeristische uitstapjes. Te midden van prachtig natuurschoon, mooie dorpsgezichten en unieke (oude) gebouwen is het heerlijk fietsen, varen, wandelen en zwemmen!

Ook komt u tijdens uw tochten door Giessenlanden veel kunstwerken, monumentale panden, oude boerderijen en molens tegen. U heeft de keus uit vele Bed & Breakfast-locaties als u kiest voor een langer verblijf. Door alle unieke recreatie-activiteiten, leuke winkels en gezellige horecagelegenheden is een bezoek aan Giessenlanden zeker de moeite waard! 

 • Arkels Ommetje

  Meer info
 • Routekaart monumenten, een tocht langs monumenten in Giessenlanden

  Speciaal voor de Open Monumentendag is in Giessenlanden een monumentenroutekaart samengesteld. Een route waarbij u kunt genieten van het schilderachtige polderlandschap en de diverse monumentale bezienswaardigheden die onze gemeente rijk is. In dit bericht vindt u een lijst met monumenten die op 11 september de deuren openen, de Giessenroute, de Jan van Arkelroute, en een lijst met alle Giessenlandse rijks- en gemeentelijke monumenten. De routekaarten kunt u uiteraard ook ná de Open Monumentendag gebruiken!

  Meer info
 • Giessenlanden ontdekken is buitengewoon! (download de recreatieve kaart)

  Giessenlanden heeft in samenwerking met vrijwilligers en ondernemers uit de gemeente een recreatieve kaart ontwikkeld. De kaart bevat een plattegrond van Giessenlanden met een overzicht van veel bezienswaardigheden en toeristische activiteiten in de gemeente. De kaart is gratis op te halen op het gemeentehuis en bij diverse recreatieve ondernemers in Giessenlanden.

   

  Meer info
Archief