Stop huiselijk geweld

Home > Veiligheid > Stop huiselijk geweld

In elke relatie en in ieder gezin is wel eens ruzie. Dat is heel normaal. Maar wat als er regelmatig harde woorden en rake klappen vallen, als u wordt gekleineerd en getreiterd? Misschien wordt u seksueel misbruikt of financieel uitgebuit? De pleger kan uw partner zijn, je vader of moeder, een kind, een huisvriend of zelfs een verzorger. Huiselijk geweld speelt zich af in de huiselijke kring tussen mensen die een bepaalde band met elkaar hebben.

 

Vaak is door huiselijk geweld ‘thuis’ geen veilige plek meer. Iedereen kan te maken krijgen met huiselijkgeweld: mannen en vrouwen, kinderen en ouderen, allochtonen en autochtonen, heteroseksuelen en homoseksuelen.

 

Huiselijk geweld komt vaak voor maar is niet normaal

Huiselijk geweld is de meest voorkomende geweldsvorm in Nederland. Het komt dus heel vaak voor, maar daarmee is huiselijk geweld nog NIET normaal. Huiselijk geweld is zelfs strafbaar. Het kan heel ingrijpende gevolgen hebben voor slachtoffers, plegers en getuigen van dit geweld. Huiselijk geweld kan maanden of zelfs jaren duren. Het gaat bijna nooit vanzelf over.

 

Waarom bellen?

Bij het Meld- en adviespunt Huiselijk Geweld Zuid-Holland-Zuid kunt u terecht voor informatie, advies en hulp. Daar werken ervaren hulpverleners die uw situatie goed begrijpen. Ze geven u advies en kunnen u in contact brengen met de hulpverleners in de regio die het best kunnen helpen.

 

Wat gebeurt er als ik bel?

U kunt het Meld- en adviespunt Huiselijk Geweld anoniem bellen en wat u hen vertelt blijft geheim zolang u dat wilt. Zij kunnen u in contact brengen met hulpverleners bij u in de buurt. En als u wilt, nemen ze contact op met de politie. Of, als het nodig is, helpen zij u met het maken van een plan voor uw eigen veiligheid en die van eventuele kinderen in uw gezin. Want veiligheid is altijd het belangrijkste.

Als u wilt dat er actie wordt ondernemen, heeft het Meld- en adviespunt Huiselijk Geweld toestemming nodig om gegevens aan andere hulpverleners en de politie door te geven.

 

Het Meld- en Adviespunt Huiselijk Geweld Zuid-Holland-Zuid is bereikbaar onder het nummer 078-6775400, op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur. Op woensdag van 9.00 tot 12.30 uur bereikbaar. Vanaf 13.00 tot 17.00 uur worden uw gegevens genoteerd en wordt u op de eerstvolgende werkdag (binnen 24 uur) teruggebeld.