Verkiezing gemeenteraad 2014

Home > Gemeenteraad > Verkiezing gemeenteraad 2014

verkiezingslogo_kl.gif

Eenmaal in de vier jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gemeenteraadsverkiezingen waren op woensdag 3 maart 2010. De volgende verkiezingen stonden gepland voor woensdag 5 maart 2014. Omdat dit samenvalt met Aswoensdag, vinden deze verkiezingen op een andere dag plaats: namelijk op 19 maart 2014.

Op deze pagina vindt u meer informatie en nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen zoals de uitslag van de laatste verkiezingen, informatie voor partijen die willen deelnemen aan de verkiezingen en informatie voor de kiezer.

  • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing 2014

    verkiezingslogo_kl.gif

    Op woensdag 19 maart 2014 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. In onderstaand overzicht vindt u de definitieve uitslagen op partijniveau per stembureau. Ook vindt u hier het totaal aantal stemmen per partij en de zetelverdeling. Een overzicht van de stemmen op kandidaatniveau is opgenomen in dit document (pdf). 

  • Verkiezingsdebat terugkijken?

    Op maandag 3 maart bezochten maar liefst 170 mensen het succesvolle verkiezingsdebat van de Gemeente Giessenlanden. Daar gingen lijsttrekkers met elkaar in debat over diverse actuele thema’s. Ook discussieerden veel mensen mee via Twitter en volgden ruim 200 mensen de avond via een livestream-verbinding. Hebt u het debat gemist? Kijk dan hier: