Vrijwilligerswerk

Home > Producten en diensten > Vrijwilligerswerk
 • Vacatures vrijwilligers

  Meer info
 • Appeltjes van Oranje 2014

  Mensen met en zonder beperking met elkaar in contact brengen zodat ze samen kunnen optrekken, dat is in een notendop waar de Appeltjes van Oranje 2014 over gaan. Onder het motto ‘Samen meer’ zoekt het Oranje Fonds ook in Giessenlanden naar sociale initiatieven die zich hier sterk voor maken. Denk aan een klussendienst in de buurt of een maatjesproject waarbij studenten optrekken met leeftijdsgenoten met een beperking.

  Meer info
 • Gevraagd: maatje

  Wekelijks komen er bij het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) aanvragen voor maatjes binnen. Maatjes zijn betrokken vrijwilligers die helpen de samenleving leefbaar te maken voor iedereen. Bij maatjesinitiatieven hebben beide partijen plezier in het contact. Een maatje gaat bijvoorbeeld gezellig koffie drinken bij iemand die een beetje eenzaam is.
  Meer info
 • Nieuws van het VIP: Vrijwilligerswerk, waarom?

  Vrijwilligerswerk is erg leuk, nuttig en het is voor iedereen. Iedereen heeft een eigen reden om als vrijwilliger actief te zijn. De een om zich verder te ontwikkelen,  de ander om (weer) actief deel te nemen aan de samenleving, maar vrijwel allen om een persoonlijke bijdrage te leveren aan de maatschappij.

  Meer info
 • Het VIP is ook actief in uw gemeente!

  Vrijwilligers werkt neemt een belangrijke plaats in binnen onze samenleving. Zonder al die vrijwilligers die zich dagelijks inzetten, zou onze maatschappij er heel anders uitzien.

  Meer info
 • Vrijwilligers Informatie Punt

  Vrijwilligerswerk is leuk en hard nodig! Zonder al die vrijwilligers zou onze maatschappij er heel anders uitzien. Want waar kom je vrijwilligers niet tegen. Wel eens gekeken in uw eigen omgeving? Zonder die vrijwilligers konden we niet sporten en was er geen gezellig buurtfeest.
  Meer info
 • Digitaal schade aangifteformulier VNG VrijwilligersPolis

  VNG VerzekeringenPer 1 januari 2009 heeft gemeente Giessenlanden een VNG vrijwilligersverzekering afgesloten. Deze verzekering biedt een dekking aan vrijwilligers en hun organisatie. Het verzekeringspakket dat de gemeente Giessenlanden heeft afgesloten bestaat uit de VNG vrijwilligers BasisPolis en de VNG vrijwilligers PlusPolis.

  Meer info