Wmo-loket

Home > Producten en diensten > Wmo-loket

wmo-loket


Contact

Heeft u hulp nodig in het huishouden? Of wilt u een vervoersvoorziening (de MolenHopper)? Neem dan contact op met ons Wmo-loket.

 • Telefoon: (0183) 58 38 38 (op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur)

 • E-mail: wmoloket@giessenlanden.nl

 • Bezoek: U kunt hiervoor online een afspraak maken.  Een afspraak maken kan ook door te bellen. Bent u niet in staat om naar ons gemeentehuis te komen, dan kunnen wij bij u thuis komen. Hiervoor moet u wel even telefonisch een afspraak maken.

Sociaal team

Soms heeft u meerdere vragen tegelijkertijd. Bijvoorbeeld vragen over het omgaan met schulden, de opvoeding van uw kind, eenzaamheid of psychische klachten. Dan redt u het misschien even niet op eigen kracht. In dit geval kunt u terecht bij het sociaal team. De Wmo-consulent is ook lid van het Sociaal Team. U krijgt een vaste contactpersoon en hoeft niet steeds opnieuw uw verhaal te vertellen. Meer weten? Klik hier.

Regelhulp 

Regelhulp is een externe website en geeft een overzicht van zorg, hulp en financiële steun. U kunt online voorzieningen aanvragen of contact leggen met de juiste organisatie op de website www.regelhulp.nl.

Vertrouwenspersonen Wmo

De gemeenten  in de regio Alblasserwaard – Vijfheerenlanden hebben twee vertrouwenspersonen voor de Wmo benoemd: Gonneke Lauret en Denise Borg. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijke deskundigen die u kosteloos kunt benaderen als u niet tevreden bent of vragen of klachten heeft over uw Wmo-aanvraag. Lees meer

Letters vergroten op de website

control-plusMet de toetsen 'control (Crtl)' en de '+ (plus)', kunt u makkelijk de lettergrootte aanpassen. Dit geldt overigens voor de meeste websites die u bezoekt. De letters kleiner maken gaat, inderdaad, met de toetsen 'control (Crtl)' en de '- (min)'. Bovendien kunt u met het knopje 'conrast verhogen.


Veelgestelde vragen
 

 1. Wat is de Wmo?
 2. Wat zijn Wmo-voorzieningen?
 3. Wat is de aanvraagprocedure voor een Wmo-voorziening?
 4. Waar kan ik terecht voor informatie?
 5. Hoe lang heeft de gemeente om te beslissen op mijn aanvraag?
 6. Moet ik voor de Wmo-voorzieningen een eigen bijdrage betalen?
 7. Wat is een 'voorziening in natura'?
 8. Wat is een Persoonsgebonden budget (Pgb)?
 9. Wat is een 'individuele voorziening'?
 10. Wat is een ‘algemene voorziening'?


  Vervoer

 11. Waarom krijg ik geen Pgb voor vervoer in mijn regio?
 12. Hoe kan ik een MolenHopperpas aanvragen?


  Wonen en hulp bij het huishouden

 13. Wat is het verschil tussen hulp bij het huishouden en persoonlijke verzorging? 
 14. Zijn er andere voorzieningen?
 15. Wie kan een aanvraag indienen?


  Rolstoelen
   
 16. Kunt u zich door een lichamelijke handicap niet zelfstandig verplaatsen?
 17. Lenen of kopen?
 • Vertrouwenspersonen Wmo

  De gemeenten in de regio Alblasserwaard – Vijfheerenlanden hebben twee vertrouwenspersonen voor de Wmo benoemd: Gonneke Lauret en Denise Borg. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijke deskundigen die u kosteloos kunt benaderen als u niet tevreden bent of vragen of klachten heeft over uw Wmo-aanvraag.

Archief